fängelse

Hej allihopa...
Jag som trodde att saker och ting började ordna upp sig, jag hade fel.
EF höll på att leta efter en familj till mig och min IEC (representant =Joanne) höll på att leta, eller hon sa att hon gjorde det. Sen idag sa underbara Catherine (bekant till familjen) i Denver att hon ställer upp och tar emot mig. Och herregud vad glad jag blev, allt kändes så sjukt mycket bättre.
Så jag har hållt på hela dagen och försökt att få tag på någon som kan ge mig detaljer kring byte av familj och allt sånt men det är helg så inga jobbar plus att det är helt fel tid i sverige.
Har mailat hem, till kontoret i Boston, till EF i Sverige .. alla som går, sen gjorde jag det STORA misstaget att ringa min IEC... Det är personen som ska hjälpa mig när jag har problem här och den som ska stödja mig.
Jag ringde iallafall och sa till henne att jag har hittat en familj i Denver som vill ta emot mig. Då sa hon direkt att nej det kommer aldrig gå, vi flyttar inte från staterna.OM du kommer bli flyttad så kommer det vara i närområdet, samma skoldistrikt. Sen sa hon att hon kanske hade en familj på g men hon har inte frågat dom än så det var inte så troligt att dom skulle säga ja.. (tidigare på dagen hade jag även mailat henne och sagt samma sak bara för att vara säker på att hon förstod situationen rätt).
Så när jag och elsa kom tillbaka från en liten promenad så står båda mina värdföräldrar i köket och ropar in mig. Jag ville dö, jag fattade att dom fått reda på det.
"Joanne ringde oss nyss, så du vill flytta härifrån? .." Sen var dom typ arga/besvikna/ jätteläskiga och började fråga ut mig.. Så du vill inte vara här? Du har ringt Joanne och hon är jätte trött på dig. Det är antingen här eller åka hem igen, det finns inga andra familjer. Jobbigaste situationen jag varit i någonsin..
Sen började dom säga allt jag sagt till Joanne. Så du tror att du ska ta hand om mig? Om du bor hos Joanne får du ta hand om någon mer än så kan vi säga... Så sa jag att jag var rädd för att det skulle hända något. "Det kan hända vem som helst något, du kan åka in på sjukhus imorgon"..  PLUS massa mer... var så obehaglig situation.
Dom satt där med telefonen och sa att vi ska ringa Joanne nu, antingen stannar du här eller så ringer vi och säger att joanne får hitta en ny familj och går inte det så får du åka hem.
Det var alltså stanna eller åka hem, och om jag säger åka hem (försöka hitta en ny familj) så måste jag fortfarande vara här ett tag och hur kul är det att bo med några som man sagt till att man inte trivs med.
Min IEC har alltså gått bakom ryggen på mig , eftersom att hon känt den här familjen i många år, dom är lixom vänner, jag borde tänkt på det innan jag ringde. Så hon berättar allt jag säger till henne till dom och tycker att jag är en jobbig liten snorunge just nu. Så nu sitter jag här, vet inte alls vad jag ska göra.
Hon svarade på mitt mail och där skrev hon att hon är väldigt besviken på mig.
Om någon kommer ringa Joanne eller hit och säga något mer då kommer jag fan inte få det roligt alltså. Om jag "går bakom ryggen" på familjen eller ljuger så kommer dom inte lita på mig och jag kommer inte få göra ett skit, jag kommer bli grounded och då är det enda man får göra är att gå till skolan. ingen dator, tv, mobil.. INGENTING.
Men efter att vi pratat verkade mina värdföräldrar glada igen, vi ( eller dom, jag var ju tvungen ) bestämde att vi skulle prata mer. Har jag något problem så ska jag säga det direkt. Hon vill inte att något ska hända bakom hennes rygg. Men som sagt, dom verkade glada igen, eller kanske spelade glada. Sen åkte Tim iväg till jobbet och vi åt middag, rester från middagen igår , pizza. Har inte fått hemlagad mat ännu.
Men i alla fall eftersom att allt verkade bra igen, från min värdmammas sida, jag var död inombords, så frågade hon om vi ville följa med till kyrkan imorgon. Och då berättade jag att jag var medbjuden till sjön med några från skolan. Då sa hon med vem? Så berättade jag vad han hette och att hans kompisar ska med. Då sa hon att jag får bara följa med om det följer med en vuxen person och hon måste ha allas namn och telefonnummer till dom som skulle med.
Så det var ju bara att glömma den idén.
Sen ringde Isabelle, en svensk utbytesstudent som bor i Lander, någon timme härifrån, vi har samma representant så vi pratade för första gången igår. Men hon ringde och frågade om jag ville komma till henne imorgon. Hennes värdpappa skulle till Riverton imorgon på morgon och då kunde han hämta upp mig för att sedan köra mig till Lander där dom skulle ha en barbeque på kvällen och sen kunde jag antingen sova över eller så kunde han skjutsa hem mig på kvällen. HUR snällt som helst. Blev så himla glad. Skulle få träffa isabelle, få komma ifrån huset ett tag, träffa en vanlig värdfamilj. ALLT.
Men så frågar jag min värdmmama och då säger hon nej, du får bara vara borta i 2-3 timmar. Jag ba okej...? Så sa isabelles värdföräldrar att dom kunde prata med henne och säga att dom verkligen vill att jag ska komma dit och att dom hämtar mig och lämnar mig och allt. Dom pratade ett tag och till slut blev det så att stackars isabelle ska följa med sin värdpappa till riverton kl 6 på morgonen för att sitta på hans jobb till 10 och vänta för att hon fick inte komma för tidigt hit till mig och sen vara här i typ en timme för att sedan bli hämtad igen.
Alltså helt jävla sjukt. Jag bor i ett fängelse. Hon är väl typ rädd att jag ska rymma eller något. Anledningen till att jag inte fick åka var för att det var för långt borta. Men hon skulle ju inte ens köra mig ??
Enda chansen jag har nu är ifall Sarah som jobbar på EF i Boston kan hjälpa mig att komma härifrån utan Joannes hjälp och komma till Denver. Men INGEN får kontakta Joanne eller min värdfamilj, för då kommer det inte bli kul för mig. Och jag vet inte hur det ska gå till..
Vet inte hur dt här kommer sluta. Ska försöka ringa EF Boston på måndag när Sarah är tillbaka igen, men ingen får upptäcka mig nu. Min värdfamilj får inte veta att jag ringer dom.
Bli inte oroliga där hemma nu, men skriver det här så att mina föräldrar vet vad som händer, har skickat typ 10 mail med olika besked idag. Här är en sammanfattning.

Kommentarer
Postat av: ÄLG

Det verkar onekligen lite rörigt. har bara en enda fråga: När börjar skolan???? Inte för att skolan löser alla problem (som på östra alltså!!!) men det blir onekligen en helt annan tillvaro.

2010-08-22 @ 08:13:53
Postat av: Malin

Men guuud! :O shit vad irriterande! hoppas de hittar en annan familj till dig puppen! <3

2010-08-22 @ 11:17:00
Postat av: jess

älskade vän! jag är o shock :o önskar jag kunde flyga ner och vara med och stötta dig igenom allt! du är grym på att skriva och uppdatera men jag är värdelös på att läsa..började bra men när datan lade av och jag jobbede hela förra veckan gick det nedför. fortsätt som du gör. hörde även att det inte blivit något hemlagat knappt :/ äter ni färigmat eller äter ni typ donken hela tiden??! saknar dig, och snart börjar skolan..inte kul :( massa kärlek <3 kämpa på och stå på dig!

2010-08-22 @ 16:56:14
Postat av: M.S

Tack mina vänner!Jag börjar skolan på tisdag den 23e! Förhoppningsvis blir det bättre, kommer ju iväg härifrån ett tag. Men kommer ju säkert inte få umgås med några vänner så får se hur allt blir. Men skönt att komma från huset!

2010-08-22 @ 17:10:29
Postat av: Anonym

Men vilken jävla idiot värdmamma, hon verkar vara helt sjuk i huvudet.. usch, hoppas allt löser sig Mathilda och att du kan flytta därifrån så fort som möjligt!!!

2010-08-22 @ 19:28:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0